Algarve

BELEEF

de adembenemende Algarve

Algarve

 

De Algarve is een extreem diverse regio wat betreft geografie en cultuur. Elk van onze tours toont je een bepaalde streek met zijn eigen bijzondere cultuur gevormd door de natuurlijke kenmerken en historische invloeden. Er zijn twee grote Natuurparken in de Algarve, Costa Vicentina en Ria Formosa, die samen 250km kustlijn beschermen. Daarnaast, zijn er vele kleinere beschermde gebieden die een bezoek waard zijn, zoals het gebergte van Monchique.  In deze magnifieke natuurlijke omgeving proef je de lokale gastronomie, zie je het echte Algarvische leven en leer je de grootse geschiedenis van dit kleine hoekje van Europa kennen. En natuurlijk, niet te vergeten zijn de schitterende stranden in de Algarve, die meermaals tot de beste in Europa en de wereld zijn verkozen. Dus ontspan een dagje of twee op het strand, maar vergeet niet om met een van onze lokale gidsen eropuit te trekken voor die authentieke ervaring!

Ria Formosa Supreme

 

Deze tour neemt je mee naar het oosten van de Algarve en heeft als doel je de Romeinse invloed op de huidige Algarvische cultuur in het hinterland en aan de kustlijn te tonen. De ochtend is gewijd aan het landelijke binnenland en de beste Romeinse site. In de namiddag ontspan je in een van de Zeven Wonderen van Portugal: de Ria Formosa. Een enorm systeem van zeelagunes, kanalen en barriereilanden met een onderscheidend ecosysteem en extreem rijke fauna en flora.

 

• Volledige dag

• € 75,-

Lost Heritage

 

Ontdek de culturele wortels van de Algarve! De oudheid van de streek wordt gestaafd door het bezoek aan de necropolis uit het Neolithische tijdperk en de voormalige hoofdstad Silves. Verspreid in de geweldige biodiverse natuur van het Monchique gebergte 72 ±2Ma, waaronder het kurkwoud, vind je verschillende bijna verloren gegane tradities. Gelukkig voor jou is het nog niet te laat om dit alles te ontdekken. Een dag vol verrassingen, proeverijen en een lokale typische lunch.

 

• Volledige dag

• € 75,-

Geographic Jeep Safari

 

Een verrassingstocht door de geografische schoonheden van de streek. Een nieuwe ervaring met een lokale gids.

 

• Volledige dag

• € 75,-

 

Best Coast Tour

 

Het Natuurpark Costa Vicentina is een unieke identiteit die in al haar dimensies gezien moet worden. Natuurlijk krijg je de meest indrukwekkende rotsformaties, de meest ongerepte stranden, de meest pittoreske visserdorpen en niet te vergeten de Kaap St. Vincent te zien. Maar deze tour zou niet de Best Coast Tour zijn als je niet werd omvergeblazen door de ongekende juwelen van deze streek: de geschiedenis van Portugal, de 15de eeuwse vestingen van de defensieve lijn de Paleontologische site, … Deze tour is een echte ontdekking!

 

• Volledige dag

• € 75,-

 

Monchique Sunset

 

Prachtige uitzichten, betoverende zonsondergang en lokale snacks. 

 

• Halve dag

• € 49,-

 

Algarve Gourmet

 

Laat je meeslepen door een van de grootste troeven van  Portugal: haar gastronomie! Een dag gevuld met proeverijen, van bekroonde wijnen, over traditionele conserven “petiscadas” en een gourmet lunch, maar ook een historisch inzicht over wat erachter al deze lekkernijen steekt.

 

• Volledige dag

• € 125,-